Petrolde artış eğilimi sürüyor

OPEC'in üretimi azaltma kararı sonrası haftayı 54 doların üzerinde tamamlayan Brent petrol, 54 doların üzerinde seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi azaltma anlaşması sonrasındaki yükseliş eğilimini sürdürüyor.

OPEC toplantısında, geçen hafta, petrol üretim seviyesini günlük 1,2 milyon varil düşürmeye yönelik kararın alınmasıyla hızla değer kazanan Brent petrol, haftayı yüzde 15,3 artışla yaklaşık 1,5 yılın en yüksek haftalık kapanışı olan 54,30 dolardan tamamladı.

Yeni haftaya Asya piyasalarında 54,12 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, 53,75 dolara kadar gerilese de saat 10.40 itibarıyla 54 doların hemen üzerinde dengelendi.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,77 azalışla 51,2 dolardan alıcı buluyor.

Gözler OPEC dışı verilerde

Analistler, 54 doların üzerine tırmanan Brent petrolün varil fiyatının genel olarak yükseliş eğilimini koruduğunu, bundan sonraki süreçte gözlerin OPEC dışı üreticilere çevrildiğini ifade etti. Teknik açıdan 52,8 ve 51,2 seviyesinin destek, 56,5 seviyesinin ise direnç olduğunu belirten analistler, ABD ve Euro Bölgesi'nden gelecek verilerin fiyatlar üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.