Petrol fiyatları İran'dan destek buldu

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının rekor seviyeye yükselmesine rağmen, İran'ın nükleer programı hakkındaki endişelerle yatay seyretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrolü, ABD'de ham petrol stoklarının geçen hafta beklentilerin iki katı tutarda artarak rekor seviyeye yükselmesine rağmen, yatırımcıların İran'ın nükleer programı hakkındaki müzakerelere odaklanmasıyla 60 doların üzerinde tutunarak yatay seyretti.

Tahran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndaki temsilcisi, batılı ülkelerle İran'ın nükleer programı hakkında varılabilecek olası bir anlaşmanın nihai süresi üzerinde henüz uzlaşılmadığını söyledi.

Açıklamalar İran kaynaklı petrol arzında ani bir artış olabileceği endişelerini yatıştırdı.

Bu sabah itibariyle baktığımızda, Brent petrolün varil fiyatı 60,58 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Teknik olarak bakıldığında analistler, 61 dolar seviyesi aşağısında işlem gören Brent petrolün bu seviye aşağısında kalması halinde 58,80 desteğine doğru geri çekilebileceğini belirtiyor. 61 direncinin yukarı yönlü kırılması halinde ise 63 dolar seviyesine doğru bir yükseliş yaşanabileceği ifade ediliyor. 

Gözler ABD ve merkez bankalarında

Bugün ABD’de işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verileri izlenecektir. Ayrıca merkez bankalarından gelecek açıklamalar da takip edilecek.