Petrol tekrar 30 doların altına indi

Petrol fiyatları dün gelen tepki alımlarının sınırlı kalmasıyla tekrar düşüşe geçerek tekrar 30 doların altına sarktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent petrol yaklaşık yüzde 4'e kayıpla 29,71 dolara indi. Batı Teksas türü ham petrolünde ise yüzde 5'e yakın düşüş yaşanıyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) üye ülkeler tarafından petrol arzına ilişkin gelen açıklamalar, Çin başta olmak üzere büyümeye yönelik tedirginlikler ve güçlü dolar gibi gelişmelerle yön bulan petrol piyasasında, yıl başından bu yana gözlenen düşüş trendi devam ediyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı dün 12 yıl aradan sonra ilk kez 30 doların altına inerek 29,69 doları görürken bu seviyeden gelen alımlarla yeniden yükselişe geçmiş, günü 31,03 dolardan tamamlamıştı.

Bugüne ise 31 doların hemen altından başlayan Brent petrolün varil fiyatı dünkü kazanımların  tamamını geri vererek tekrar 30 doların altına geriledi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 3,8'lik azalışla 29,87 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol fiyatlarında yaşanan yükselişlerin kalıcı olmadığına dikkati çekerek 30 doların kritik destek konumunda bulunduğunu, bu seviyenin altında kalınması durumunda satış baskısının artabileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varili ise güne 31,21 dolardan başladıktan sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 4,9'luk sert düşüşle 29,69 dolardan alıcı buluyor.