'Piyasa sıra dışı belirsizlikleri fiyatlamadı'

Trump’ın politikaları ve AB bölgesindeki seçimlerden sıra dışı belirsizlik çıkabileceğini belirten HSBC Portföy Genel Müdürü Aksel, küresel piyasaların bu durumları henüz fiyatlamadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Genel Müdürü Namık Aksel, 2017'de piyasalarda yaşanabilecek beklenmedik durumlara karşı küresel piyasalar nezdinde bir fiyatlanma yaşanmadığını belirtti. 

İstanbul’da gerçekleştirilen bir seminerde konuşan Namık Aksel, küresel ekonomilerdeki ‘kırılgan denge’ temasının halen devam ettiğini ancak son dönemdeki ABD kaynaklı toparlanmanın piyasa algısına pozitif bir yansıması olduğunu dile getirdi.

"2017’yi sabırlı yatırımcılar için iyi yatırım fırsatlarının çıkabileceği bir yıl olarak görüyoruz" diyen Aksel, "Önümüzdeki dönemde ABD’de enflasyonun artmasıyla birlikte Fed’in geçtiğimiz yıla göre daha hızlı faiz arttırdığını görebileceğimiz görüşündeyiz. Bununla birlikte Trump’ın politikaları ve AB bölgesindeki seçimlerin oluşturduğu “sıra dışı belirsizlik” küresel yatırım iştahını dizginleyebilir ve büyüme rakamlarında duraksamaya neden olabilir" değerlendirmesini yaptı.

'Sıra dışı belirsizliklere ek olarak...'

Aksel, "Küresel piyasalarda bugün geldiğimiz seviyelerin bu tarz senaryoları tamamen fiyatlamadığını ve olası olumsuz haberleri sindirebilme kabiliyetinin azaldığını düşünüyoruz. Türkiye’de mali piyasalarının önünde de küresel ortamda yaşadığımız “sıra dışı belirsizlik”lere ek olarak nisan ayında gerçekleşecek referandum ve jeopolitik gelişmeler bulunuyor" diye konuştu.

'Temkinli yaklaşım doğru'

"Hali hazırda gelinen fiyatlamaları da dikkate aldığımızda, önümüzdeki birkaç aylık süreç için portföy oluşumunda temkinli bir yaklaşım sergilemenin doğru olacağı görüşü ağır basıyor" yorumunu yapan Aksel, "Çeşitli yabancı para cinsi varlık taşımaya devam ederek portföyleri sadece TL cinsi varlıklara bağlı kalmadan çeşitlendirmenin faydalı olabileceği bir dönemdeyiz" dedi.