Piyasalar ABD verilerine odaklandı

Dünya borsalarında Paskalya tatili dolayısıyla sakin bir seyir izlenirken, bu hafta 6 Nisan Cuma günü açıklanacak ABD mart ayı istihdam raporu yatırımcıların odağında olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçen haftanın son işlem gününde Paskalya tatili dolayısıyla ABD ve Avrupa başta olmak üzere birçok piyasada işlem yapılmazken, bugün ABD piyasaları açılacak. Avrupa genelinde ise tatiller devam ediyor. ABD pay piyasalarında 3 günlük tatilin ardından bugün düşük işlem hacimli sakin bir seyir izlenmesi bekleniyor.

ABD'de bu hafta 6 Nisan Cuma günü açıklanacak mart ayı istihdam raporu yatırımcıların odağında yer alıyor.

Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Hindistan'da Sensex endeksi pozitif ayrıştı.

Japonya'da büyük imalatçıların güvenini yansıtan Tankan endeksi, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 1 puan azalarak 24'e geriledi. İmalat sanayiye ilişkin negatif sinyal veren veri sonrası Nikkei 225 endeksi, yüzde 0,3 düşüşle 21.388,58 puan oldu.

Yendeki zayıflama, Nikkei endeksindeki düşüşü kısıtlayan bir unsur olarak öne çıkarken, dolar/yen paritesi saat 09.45 itibarıyla yüzde 0,1 değer kazanarak 106,3 seviyelerinde dengelendi.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi, analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 3.200 puan seviyelerini test etmesinin ardından kapanışa doğru düşüşe geçti ve yüzde 0,2 azalışla 3.162,8 puana geriledi.

Kapanışa doğru, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.445,1 puanda, Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 0,5 artışla 33.140,70 puanda seyrediyor.

Hong Kong piyasasında ise tatil dolayısıyla işlem yapılmıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir