Piyasalar ABD verisiyle toparlandı

Dolar/TL ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası yönünü aşağı çevirerek 3.73'ün altına geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Bankası'nın dün likiditeyi sıkılaştırma adımlarını kuvvetlendirmeye devam etmesinin yanı sıra gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu havanın etkisiyle güne iyimser bir hava ile başlayan dolar/TL, ABD tarımdışı istihdam verisi ardından da düşüşünü sürdürdü.

Güne 3.76'ın üzerinde başlayan dolar/TL, TCMB adımlarının da desteğiyle veri ABD istihdam verisi öncesinde 3.75'in üzerinde işlem görüyordu. Kur, piyasaların kapanış saatlerinde 3.7230 seviyesine kadar indi. 

1,0605 seviyesinde bulunan euro/dolar paritesi ise 1,0650'ye çıktı.

Diğer taraftan, 89.550 seviyesinde işlem gören BIST 100, 89900 puana kadar çıktıktın sonra kapanışı 608 puan (yüzde 0,68) artışla 89.611 puandan gerçekleştirdi.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Kısaca veri önümüzdeki hafta Fed'in faiz artıracağını teyit ediyor. Ancak yılın kalanında üç kez faiz artırılacak beklentisini dörde yükseltecek kadar güçlü değil. Bu nedenle bu gelişme gelişmekte olan ülke para birimleri için sınırlı bir pozitif gelişme" dedi.

ABD'de Şubat ayında işsizlik beklendiği üzere yüzde 4.7 olarak gerçekleşirken tarım dışı istihdam artışı 235 bin ile 190 bin olan beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Ortalama saatlik özel sektör ücretleri ise yüzde 0.3 olan beklentilerin altında 0.2 artış gösterdi.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştıABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı