Borsa düştü, dolar yükseldi

Suriye hükümeti yanlısı güçlerin Afrin'e girmeye başladığı haberiyle borsa 113,267 puana kadar geriledi, dolar/TL ise 3,80 seviyesinin üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalarda bugün de 'Afrin' baskısı hakim. Suriye hükümeti yanlısı güçlerin Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı haberinin ardından artan jeopolitik risk algısıyla borsa eksiye geçerken dolar/TL yükseldi. Dün de Esad rejimi ile YPG'nin Afrin konusunda anlaştığı yönündeki haberler TL varlıklar üzerinde baskıya neden olmuştu. 

Gün içinde dar bantta hafif yukarı yönlü hareket eden BIST-100 endeksi haberin ardından eksiye geçerken saat 18.04'te yüzde 2,11 kayıpla 113,267 seviyesinde yer aldı. Endeks 113.432 puandan kapandı. 

Dolar/TL ise gün içindeki en yüksek seviye olan 3.8039'u görmesinin ardından 3.7985 seviyesinde yer aldı. Euro/TL aynı dakikalarda 4,6900 civarında işlem gördü. 

Kurdaki baskının bir diğer nedeni ise dolar endeksindeki toparlanma oldu. Dolar endeksi bugün, cuma günü gördüğü üç yılın dip seviyesi olan 88.25'in üzerinde 89 civarında yer aldı.

"Esad rejimi Afrin'e girdi' iddiası

Hükümetin açıklamaları tersi yönde

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, haberlerle ilgili olarka eğer YPG ile mücadele bir amaçla Afrin’e girilecekse sorun olmayacağını, ancak YPG’ye destek amaçlı olacaksa TSK’nın durmayacağını açıklamıştı.

Dün gelen haberlerin ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Esad rejiminin Afrin'e gireceği haberinin gerçek dışı olduğunu belirterek "Bölge için felaket olur" uyarısını dile getirmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Zeytin Dalı Harekatının hız kazanacağını ve Afrin şehir merkezinin kuşatılacağını açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir