Piyasalar Fed'i bekliyor

Fed'in faiz kararı ve tahminleri TSİ 21:00'de açıklanacak. Yarım saat ardından ise Fed Başkanı Janet Yellen basın toplantısında konuşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına çevrilmiş durumda. Fed'in bugün faizleri 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan verilerin el vermesi halinde bu yıl içinde toplamda dört artırım yapılabilme ihtimali de göz ardı edilmediğinden, yatırımcılar açıklamalardan Fed'in yılın kalanında yapacağı faiz artışı sayısına ilişkin de ipucu arayacaklar. Fed kararının küresel piyasalarda, TL gibi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde de yön belirleyici olması bekleniyor.

Dolar 3.72 seviyelerine çekildi

Dolar/TL hafta başından beri işlem gördüğü 3.75'li seviyelerden bugün gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik artan risk iştahı ile yönünü sınırlı da olsa aşağı çevirirdi.
Dolar/TL TSİ 17:55'de 3.7265 seviyesinde yer aldı.

Fed kararı ardından TCMB'nin yarınki faiz kararları bekleniyor olarak. Çift hanedeki enflasyon, yaklaşan referandum, Suriye'deki jeopolitik gelişmeler ve bazı Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin gerilmesi sürecinde TCMB'nin nasıl bir adım atacağı piyasalarda önemini koruyor. TCMB son bir haftada uyguladığı sıkılaştırma politikalarını bir kademe daha kuvvetlendirdi ve ortalama fonlama faizini yüzde 10.80 ile 5 yılın yeni zirvesine taşıdı.