Piyasalar güne yatay başladı

Bugün sonlanacak Fed toplantısı öncesinde piyasalar yatay seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalar dün başlayan ve bu akşam sonlanacak olan Fed faiz toplantısı kararı öncesinde güne yatay bir başlangıç yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 10 puan artışla 71.819 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 oranında değer kazandı.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Şubat sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.08 yükselişle 89.0000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL bu sabah 3.01 civarında işlem görüyor. 

Petrol fiyatları kâr satışları ve ABD'de stokların arttığını gösteren veriler üzerine bugün yeniden düşüşe geçerken, piyasaların bu akşam sonuçlanacak olan Fed faiz toplantısı öncesinde sakin seyir izlemesi bekleniyor.

Dış borsalarda son durum

Asya borsaları bazı göstergelerin temkinli olunması gerektiği sinyallerini vermesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün yeniden kendini göstererek bugün açıklanacak olan Fed faiz toplantısı sonucu öncesinde hassasiyeti artırmasıyla beraber erken saatlerde gerçekleştirdiği kazançları geri verdi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselmesine rağmen geçtiğimiz hafta gördüğü son 4 yılın en düşük seviyesinden çok uzaklaşamadı.

Çin borsalarının bir önceki seansta yüzde 6.4 düşüş göstermesinin ardından zayıflık sinyallerine devam etmesi sonucu Asya borsaları, Wall Street'in dün yaşadığı yükselişten fazla pozitif etki alamadı.

Çin'de gösterge endeksler açılış saatleri itibariyle yüzde 1 ile 2 arasında düşüşler gösterdi. Çin borsaları bu yıl şu ana kadar yüzde 22 düşüş yaşarken, piyasadan 12 trilyon yuanın (1.8 trilyon dolar) silinmesine neden oldu. 

Wall Street ise dün petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve şirket bilançolarından bulduğu destek ile yüzde 1'in üzerinde kazançlar yaşadı. Dow Jones endeksi yüzde 1.78 yükselerek 16,167.23 puana çıkarken, S&P 500 yüzde 1.41 artışla 1,903.63 puan oldu. Nasdaq bileşik endeksi de yüzde 1.09 yükselişle 4,567.67 puan oldu.