Piyasalar hafif tepki yükselişiyle açıldı

Dün gerçekleşen düşüşün ardından piyasalar yeni güne hafif tepki alımlarıyla başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 143 puan artışla 72.497 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,20 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Aralık sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.06 düşüşle 89.4000 seviyesinde güne başlarken, daha sonra pozitif alana döndü.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9180/2.9185 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah 2.9201/2.9229 seviyesinde. 

Bugün yurt içinde piyasayı yakından etkileyecek bir veri bulunmazken, yurt dışında ise ABD'den açıklanacak üretici fiyat endeksi, perakende satışlar ve Michigan tüketici endeksi bulunuyor.

Oyak Yatırım günlük yorumunda borsada güne hafif alıcılı bir açılış yapılmasının beklendiği belirtilerek, "Teknik olarak 74,000 puan seviyesinin altında endeksin zayıf görünümünü sürdürmesini bekliyoruz" denildi.

Dış borsalar da kötü

Asya borsaları ham petrol fiyatlarındaki düşüş ve Çin yuanının neredeyse dört buçuk yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı endişeleriyle beraber düşerek haftalık kayıp gerçekleştirmeye doğru ilerledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi erken saatlerdeki yükselişini tersine çevirerek yüzde 0.7 kayıp yaşarken, haftalık düşüşünü de yüzde 3'e çıkardı.

Japonya Nikkei endeksi ise Wall Street'te dün gerçekleşen artışlar ve yenden bulduğu destekle yüzde 1 yükseldi.