Piyasalar kritik güne yatay başladı

Yoğun veri akışının yön vermesi beklenen BIST 100'de hafif alıcılı açılış gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa içeride enflasyon verisi ve dışarıda Euro Bölgesi ile ABD'den gelecek yoğun veri akışına hazırlanırken, güne hafif alıcılı başladı. 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 156 puan artışla 81.576 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,19 oranında değer kazandı.  

BIST 100 endeksinde 80.000 seviyesinin destek, 82.500 seviyesinin direnç konumunda olduğu kaydediliyor. 

Bugün ilk olarak sabah 10:00'da yurt içi enflasyon verisi, daha sonra Euro Bölgesi'nden PMI ve perakende satış verileri, ABD'den özel sektör istihdam verisi ve ISM imalat verileri yakından izlenecek.

Öte yandan bugün 14:45'te Avrupa Merkez Bankası'nın politika faiz kararını açıklaması beklenirken, faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği tahmin ediliyor.

Gedik Yatırım'ın araştırma raporunda haftanın geri kalanının veri ağırlıklı olacağı ve dolayısıyla borsada yönü verilerin belirleyeceği belirtilirken, "Yeni pozisyon için bir miktar daha beklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" denildi.

İzlenecek hisseler

Romen havayolu şirketi Tarom'dan yüzde 49 hisse alımına yönelik haberlerin ardından Türk Hava Yolları (THY) hisseleri bugün yakından izlenecek. THY KAP'a yaptığı açıklamada ise bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararının olmadığını açıkladı.

Grevde olan işçilerle anlaşmaya varan Petkim hisseleri bugün hareketlilik yaşayabilir.

Hafta başında TMSF tarafından el konulan Bank Asya hisselerindeki hareketlilik bugün de devam edebilir.

VİOP'ta ilk işlemler ekside

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Haziran sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.18 düşüşle 99.7000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Haziran sonu kontratları TRYFc1 ise yüzde 0.07 düşüşle 2.6997 seviyesinde seyrediyor.