Piyasalar Kuzey Kore ile geriledi

Küresel piyasalar, ABD ve Kuzey Kore arasında yükselen tansiyonun jeopolitik riskleri artırmasıyla negatif seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York borsasında endeksler, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD-Kuzey Kore arasında artan gerilimin etkisiyle düştü. Dow Jones endeksi yüzde 0,15 azalarak 9 gün süren rekor kırma trendini sonlandırdı. Standard & Poor's 500 endeksi yüzde 0,24 ve Nasdaq Teknoloji endeksi yüzde 0,21 değer kaybetti.

Analistler, ABD-Kuzey Kore arasındaki gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını, veri açısından haziran ayı toptan eşya stokları ve haftalık MBA mortgage başvurularının takip edileceğini bildirdi.

"Görülmemiş öfkeyle karşı karşıya kalacaklar"

ABD Başkanı Donald Trump, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırmış, "Kuzey Kore'nin kendi iyiliği için ABD'ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar." ifadelerini kullanmıştı.

Trump'tan Kuzey Kore'ye: ABD'yi tehdit etmeyi bırakTrump'tan Kuzey Kore'ye: ABD'yi tehdit etmeyi bırak

Avrupa tarafında, dün Almanya'da ihracat haziran ayında önceki aya göre yüzde 2,8 ve ithalat yüzde 4,5 azalırken, dış ticaret fazlası ise piyasa beklentilerinin altında 21,2 milyar euro seviyesinde gerçekleşti.

Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,28, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,21 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,14 artış gösterdi.

Bugün Çin'de, temmuz ayında ÜFE'nin yıllık yüzde 5,5 ve TÜFE'nin yıllık yüzde 1,4 artması sonrası kapanışa yakın Çin'de Şanghay endeksi yüzde 0,30 azalışla 3,272.16 puan seviyelerinde seyrediyor. Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,29 azalışla 19,738.71 puandan kapandı. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,07 azalışla 2,369.06 puan seviyelerinde bulunuyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

14.00 ABD, haftalık MBA mortgage başvuruları
17.00 ABD, haziran ayı toptan eşya stokları