Piyasalar tepki alımlarıyla açıldı

Piyasalar dün yaşanan yüzde 1'lik düşüşün ardından bugün tepki alımlarıyla güne hafif pozitif bir başlangıç yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye’deki askeri harekatlara son verildiğinin açıklanmasının ardından TL’deki güçlenme endekse olumlu yansıdı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 157 puan artışla 89.427 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,18 oranında değer kazandı. Halkbank, yüzde 1,06 artışla 10,45 seviyesinden açıldı.

Dün BIST 100 endeksi, banka pay piyasaların öncülüğünde değer kaybederek günü analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 89.500'ün altında tamamlamıştı.

Dün 3.66 seviyesinin üzerine çıkan dolar/TL'de ise bu sabah ilk işlemler 3,6480 seviyelerinden geçiyor. Dolar/TL'de 3,6650 seviyesinin kısa ve orta vadeli yön açısından önemli direnç konumunda olduğu vurgulanıyor.

Analistler, bugün yurt dışında hareketlenen veri gündeminin takip edileceğine belirtiyor.

Diğer taraftan, Halkbank hisselerinde görülen sert düşüşte bir toparlanma olup olmayacağı takip edilecek. Analistlere göre, Halkbank hisselerindeki yabancı satışının devam edip etmeyeceği kısa vadede borsanın yönünün belirlenmesinde etkili olacak.

Bugün iç piyasada Şubat ayı yabancı ziyaretçi sayısı, Mart ayı ekonomik güven endeksi takip edilirken dış piyasalarda ise ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ABD GSYH verileri izlenecek.