Piyasalar yurt dışından ayrıştı

Borsa İstanbul'da yükseliş isteği bugün açılışta da sürerken, dün 3.70'lere gelen dolar yeniden 3.66 seviyelerinde işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel olarak yatırımcıların güvenli liman arayışlarıyla hisse senedi piyasalarından uzak durduğu görülürken, Türkiye hisse senetleri piyasasında da bu sabah açılışta pozitif seyrin sürdüğü görüldü.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 209 puan artışla 91.582 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,23 oranında değer kazandı.
Dün BIST 100 endeksi 91.982 puan ile Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından günü yüzde 0,79 artışla 91.374 puandan tamamlamıştı.

Dolar/TL ise bugün ilk işlemlerde 3,6640 seviyelerinde hareket ediyor.

Yurt içinde, dolar/TL'nin 3,66'nın altına gerilemesi durumunda 3,6260 desteğine kadar düşüş eğilimini devam ettirebileceğini belirten analistler, BIST 100 endeksinin ise 91.500 direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda yeni hedefinin tarihi zirvesi konumunda olan 93.398 seviyesi olacağını kaydetti.

İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de, referandum gerginliğinin ortadan kalkması ve bilanço açıklamaya başlayacak şirketlerin kârlılığının artmasının endeksin performansını desteklediği belirtildi.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak Fed Bej Kitap Raporu'nun piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ederek, İngiltere'de Brexit gelişmeleri ve ABD'de Başkan Donald Trump'ın söylem ve adımlarının izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Dış borsaların tadı yok

Fransa'da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra ABD ile Kuzey Kore arasında artan gerilim yatırımcıları küresel olarak temkinli davranmaya sevk ediyor.

Yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri altın ve devlet tahvillerini artan gerilim nedeniyle tercih ederken, hisse senetlerinden ise uzak durdu.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.6 düşüş ile Mart ortasından bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrederken, Shanghai bileşik endeksi yüzde 1.4 geriledi. Çin borsaları ülkedeki finansal düzenleyici kurumların sıkılaştırdığı denetim çalışmalarının yarattığı endişelerle art arda dört seanstır geriliyor.

Petrol fiyatları 55 dolarda tutunamadıPetrol fiyatları 55 dolarda tutunamadı

 

Küresel piyasalar Bej Kitap'a odaklandıKüresel piyasalar Bej Kitap'a odaklandı

 

Dolarda düşüş hızlandıDolarda düşüş hızlandı