QNB dünyanın en değerli 60. bankası

Qatar National Bank (QNB), Brand Finance "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası" araştırmasında dünyanın en değerli 60. bankası oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bağımsız marka değerleme ve strateji danışmanlık şirketi Brand Finance tarafından gerçekleştirilen "Dünyanın En Değerli 500 Banka Markası-2017" araştırmasında QNB, dünyanın en değerli bankaları arasına girdi.
QNB Finansbank'tan yapılan açıklamaya göre QNB, marka değeri geçen yıla göre yüzde 56 artışla 3 milyar 826 milyon dolara ulaştı. Bu artışla dünya çapında 60. sıraya adını yazdıran şirket, ayrıca marka gücünde en yüksek değer olan "AA+" derecesiyle de dünyanın en büyük 100 bankası arasında yer alan tek Katar bankası oldu.
Şu anda üç kıtada 30'u aşkın ülkede faaliyet gösteren markanın bu durumu, hem başarılı uluslararası açılımlara imza atacağının hem de finans alanında istikrarlı bir performans göstermeye devam edeceğinin taahhüdünü veriyor.
QNB, bu yıl Brand Finance Global 500 listesinde dünyanın tüm ülke ve sektörlerini kapsayan en değerli markalar arasında hem Orta Doğu ve Afrika bölgesinden hem de Katar'dan yer alan tek banka oldu.
Grubun 2016 yılı boyunca finans alanında elde ettiği sonuçlar ve gösterdiği güçlü performansın bu sıralamada olumlu etkisi bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Net kar bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 3,4 milyar dolara ve toplam aktifleri de yüzde 34 artarak 198 milyar dolara ulaştı. Böylelikle QNB Grubu tarihindeki en yüksek sonucu elde ederken kredi derecelendirme puanları da Orta Doğu ve Afrika bölgesinde görülen en yüksek değerlere ulaştı. QNB Grup, 2016 yılında marka değerine çok önemli katkı yapacak stratejik bir adıma imza atarak, Türkiye'nin özel bankaları arasında aktif büyüklüğe göre 5. bankası olan Finansbank'ın yüzde 99,88'lik hissesini satın aldı."
"QNB, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 2017'nin ikonu olma vizyonuna doğru yaklaştı"
Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Grup İletişim Genel Müdürü Yusuf Derviş, bu başarının QNB Grubu'nun geçen yıla kadar attıkları adımların bir ürünü olduğunu belirterek, "Elde edilen üstün performans ve güçlü büyüme sayesinde QNB, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 2017 yılının ikonu olma vizyonuna doğru yaklaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Derviş, QNB Grubu'nun 2020 yılına kadar Orta Doğu, Afrika ve Güneydoğu Asya bölgesinin lider bankası olma yolunda ilerlediğini aktardı.

Finans sektöründeki tek Katar markası olarak bugün QNB'nin dünyanın en iyi 100 markasının arasına yazdırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Derviş, bu adımın küresel hedeflere ulaşmak için yakın gelecekte markalarının prestijli bir şekilde tanınması konusunda Grubun bir parçası olan herkese güçlü bir motivasyon sağladığını vurguladı.