Rekor haftası düşüşle kapandı

Haftalık bazda kapanış rekoru kıran BIST 100 endeksi, günü düşüşle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, haftanın son işlem gününde dün başlayan satıcılı seyrini devam ettirerek, günü düşüşle tamamlasa da haftalık bazda tarihinin en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre 362,26 puanlık düşüşle 89.568,89 puandan tamamlarken, haftalık bazda ise önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,53 oranında değer kazandı.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri bugün, dünkü kapanışa göre yüzde 0,40 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi de 2,6 milyar lira oldu.
Analistler, endeksin haftanın son iki günde kar satışlarının baskısı altında kaldığını ve dolar bazlı 51.070 zirvesini aşamadığını belirtiyor. Bu seviyelerde kar satışlarının etkisini artırmasının doğal olduğunu ifade eden analistler, teknik olarak pozitif görünümün TL bazında 88.900 üzerinde kalındığı sürece devam edebileceğini kaydediyor.
Analistler, ayrıca önümüzdeki hafta açıklanacak yoğun veri gündemi ve Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının piyasanın yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.