Rekor serisi Bitcoin için risk

Bitcoin'de görülen hızlı değerlenme risk olarak belirdi. Balon algısının güçlenmesi satış çılgınlığı başlatabilir ve bu sanal parada şimdiye kadar görülmüş en sert düzeltme olabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muhammed KAFADAR - dunya.com

Yılın başında bin dolar seviyesinde olan Bitcoin, bu hafta sadece birkaç saat içinde bin dolardan fazla değerlendi.

Dün 14 bin doları geçerek rekor kıran Bitcoin, tarihi zirvesini bir günde 19 bin dolara taşıdı ve aynı hızla 15 bin seviyesine geriledi. Bitcoin'in bin dolar seviyesini aşması neredeyse 5 yıl sürmüştü.

Bitcoin yatırımı yapanlar, gelecekte daha çok insanın bunu talep edeceği beklentisiyle hareket ediyor. Son günlerdeki heyecanı yaratan en önemli unsur ABD'de Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verilmesi oldu. Diğer taraftan Güney Kore ve Japonya'da artan etkinlik fiyat yükselişini destekliyor.

Ancak, ironik şekilde vadeli işlemler Bitcoin'de düşüşün başlangıcı olabilir. Uzmanlar, fiyatın düşeceğine dair bahis oynanabileceği yönünde uyarıyor. Bu aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Diğer taraftan oldukça hızlı değerlenen Bitcoin'de bu durumun kendisi en önemli risk olarak öne çıkıyor. Hızlı yükseliş "balon" endişesini güçlendiriyor ve bu Bitcoin yatırımcılarının panikleyerek satış çılgınlığı başlatmasına neden olabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir