Seçim öncesi son işlem gününde piyasalar nasıl açıldı?

Serbest piyasada dolar 2,67, euro ise 3,00 liradan güne başladı. Hafif satıcılı açılan Borsa İstanbul, 82.400 seviyelerinde...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Piyasalarda 7 Haziran'da yapılacak genel seçim sonuçları öncesi son işlem gününde seçim fiyatlamalarının tamamlanması ve ABD'nin ilk faiz artışının zamanlamasına ilişkin ipucu verebilecek ABD verileri takip edilecek. Borsanın pazar günü gerçekleşecek genel seçimlerden önce son işlem gününde risk almak istemeyen yatırımcılara bağlı olarak satıcılı açıldı. Dün 2.7061'e kadar yükseldikten sonra düşük hacimde sert gerileyerek günü 2.66'nın hemen altında tamamlayan Dolar/TL bu sabah 2.67'nin hemen üzerinde. Euro ise 3,00 liradan satılıyor.

Gözler ABD'de

Küresel piyasalar, tahvil ve para piyasasında artan oynaklıkla negatif bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı belirtiliyor. 

ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik verisinin beklentilere yakın olması ve IMF'den yapılan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına 2016 yılında başlaması gerektiği açıklamasının ardından 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 2,36'dan yüzde 2,30'a kadar geriledi. Dolar endeksi, artan oynaklıkla 94,65 ile 95,60 arasında dalgalanırken, Dow Jones endeksi yüzde 0,94, S&P 500 endeksi yüzde 0,86 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,79 değer kaybetti. 

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, özellikle tahvil ve para piyasasındaki oynaklığın da takip edileceğini kaydediyor. 

Ayrıntılar için tıklayın!...