Şekerbank, "Kare Kodlu Çek'i" kullanıma sundu

Şekerbank, çekin geçerliliği ve sahibinin ödeme alışkanlığı bilgisine tek tuşla ulaşmanın mümkün olduğu Kare Kodlu Çek uygulamasını müşterilerinin hizmetine sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şekerbank, çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından geliştirilen Kare Kodlu Çek'i, Türkiye'de kullanıma sunan ilk banka oldu. 

Müşterilerin talebi doğrultusunda matbaada özel olarak bastırılan Kare Kodlu Çek ile tek tuşla çek raporu içeriğine ulaşılabilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan kare kodu akıllı telefonlar ile okutarak hesap sahibinin özet çek raporu ve ödeme alışkanlığı bilgisine erişebilecek. 

Şekerbank, uygulama kapsamında ilk Kare Kodlu Çek'i sahibine teslim etti. Bankanın Dudullu Şube müşterisi olan EFA Makina Kalıp Sanayi ve Ticaret'in Kare Kodlu Çek'i, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız tarafından firma yetkilisi Ferhat Akkuş'a teslim edildi. 

"Ticaretin çekle finansmanındaki birçok tereddüdü ortadan kaldıracak" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Türkiye'nin üretenlerini nitelikli finansal ürünlerle desteklemenin, Şekerbank'ın Anadolu Bankacılığı misyonunun yansıması olduğunu bildirdi. Bu doğrultuda sektörde bir çok ilke imza attıklarını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti: 

"Günlük ticaret hayatı içinde çekin güvenli olup olmadığı araştırması büyük zaman alıyor. Ticaret hayatında en önemli finansal enstrümanlardan biri olan çekle finansman altyapısının daha güvenli hale getirilmesi için KKB tarafından Kare Kodlu Çek geliştirildi. Kare Kodlu Çek'in ticaretin çekle finansmanındaki birçok tereddüdü ortadan kaldıracağına inanıyoruz. Kare kod ile çekle ödemeleri daha güvenli hale getirirken, ticaret işlemlerini kolaylaştırıyoruz. Ayrıca, bu ürünü ve avantajlarını Türkiye'de müşterilerine sunan ilk banka olmanın heyecanını taşıyoruz." 

Yıldız, söz konusu uygulamanın çek hamillerinin ve çeki imzalayan kişilerin çek ödeme güçleri hakkında güncel ve pratik bilgilere kolayca ulaşmalarını sağladığını ifade etti. 

Kare Kodlu Çek uygulamasının, çekle alışverişi artıracağını ve bu uygulamayı tercih eden çek düzenleyicilerinin, vadeli işlemlerini daha rahat yapabileceğini vurgulayan Yıldız şunları kaydetti: 

"Çek ile mal satanlar ise bu çekleri daha rahat kabul edebilecek. Kare Kodlu Çek ve avantajlarının bilinirliği arttıkça çek karşılığı mal/hizmet satan işletmelerin, bu çekleri diğer çeklere göre daha fazla tercih etmesini bekliyoruz. Bu talep, çeki imzalayan, hesap sahibi kişileri de bu uygulamayı kullanmaya teşvik edecek. Diğer yandan da çek ödeme performansının hamiller tarafından kolaylıkla izlenebilmesi nedeniyle karşılıksız çek düzenlemenin yaptırımı artmış olacak." 

Yıldız, vadeli çek kullanımının yaygınlaşmasının ve çek karşılığı vadeli alım/satım hacminin artmasının ekonominin canlanması ve büyüme açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Kare Kodlu Çek'in ticaretin ve genel olarak ekonominin gelişmesine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldız, Kare kodlu Çek ürününün sunduğu güven ve kolaylık dolayısıyla müşterilerinden büyük ilgi göreceğine inandıklarını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir