Şekerbank'ın aktifleri 23,1 milyar TL

Şekerbank'ın yılın ilk yarısında toplam aktifleri 23,1 milyar lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şekerbank, 2016 Haziran dönemine ait konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı.

Buna göre yılın ilk yarısı itibarıyla Şekerbank’ın toplam aktifleri 23,1 milyar lira oldu. 

Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, 2016'nın 2. çeyreğinde toplam mevduatı 15 milyar liraya ulaşan bankanın toplam kredi hacmi ise 16 milyar lirayı aştı.

Bu yılın ilk 6 ayı itibarıyla 20,8 milyon lira net kar elde eden Şekerbank'ın özkaynakları yıllık yüzde 6 büyüme ile 2,6 milyar liraya ulaştı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, ilk yarı bilanço verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, üretime desteklerinin artarak sürdüğünün altını çizerek, 2016 Haziran sonu itibarıyla bu yıl ilk kez finansal hizmet sağladıkları işletme ve çiftçi sayısının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 36 yükseldiğini kaydetti. 

Şekerbank’ın kuruluşundan gelen sorumlu bankacılık anlayışıyla ekonomiye değer katmak için her zamankinden daha da çok çalıştıklarının altını çizen Taze şunları kaydetti:

"Kısa bir süre önce yaşadığımız olağanüstü günleri devlet ve milletimizin kenetlenmesiyle hep birlikte aştık. Bu süreçten daha da güçlenerek çıkan demokrasimizin ve ekonomimizin sağlam temellerinin verdiği güven ile Türkiye'nin yoluna daha güçlü bir şekilde devam edeceğine olan inancımız tamdır. Toplumsal değerlerimizin, milli birlik ve beraberliğimizi simgesi köklü bir kurum olarak 63 yıldır olduğu gibi üretimi, ticareti ve yatırımları destekliyor, ülkemizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Daha güçlü yarınlara ve yeni başarılara hep birlikte ulaşmak için var gücümüzle üreten Türkiye’nin yanında olmaya devam edeceğiz."