Şekerbank'ın bonosuna Anadolu'dan yoğun ilgi

Şekerbank'ın bono ihracında Güneydoğu Anadolu, bireysel yatırımcılar açısından en çok talepte bulunulan ikinci bölge oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şekerbank'ın bono ihracı Anadolu'dan büyük ilgi gördü.

Şekerbank’ın 13,14,15 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği ve yüksek talep doğrultusunda toplam tutarın 350 milyon TL'den 500 milyon TL'ye çıkarıldığı bono ihracına gelen talebin adetsel bazda yüzde 99,5’i, tutar olarak yüzde 72’si bireysel yatırımcılardan geldi. Şubelerinin yüzde 65’i Anadolu’da bulunan Şekerbank, 1.000 TL’den başlayan taleplerle Türkiye genelinde 3822 bireysel yatırımcıya ulaştı.

Yüzde 0,65 ek getirili, 178 gün (6 ay) vadeli iskontolu bono ihracının bireysel yatırımcı talep sıralamasında bölgesel olarak birinci sırayı Ankara ve civarı alırken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi bireysel yatırımcılar açısından en çok talepte bulunulan ikinci bölge oldu.

“Yerel bankacılıktaki gücümüzün teyidi”

Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, Şekerbank bonosunun Türkiye’nin her yerinde büyük ilgi gördüğüne değinerek ihraç sonuçlarına ilişkin şunları söyledi: “Elbette toplam tutar olarak yüksek talep bizim için bir başarıdır.Ancak asıl başarıyı, Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış şubelerimizden gelen ve adetsel olarak toplam talebin neredeyse tamamına  işaret eden tabana yayılmış bireysel yatırımcı taleplerinde görüyoruz. Küçük ya da büyük tasarrufunu Şekerbank ürünleriyle değerlendirmeyi tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyoruz. Bu sonuç, yüzde 65’i Anadolu’da bulunan ve çoğu yarım asırdır aynı yerde hizmet veren Şekerbank şubelerinin yerel bankacılıktaki gücünün teyididir.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir