Şekerbank'ın "tweet köy" projesine ödül
Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" kampanyası kapsamında çiftçilere atfen yazılan 10 binin üzerindeki tweeti köylere ulaştırdığı "tweet köy" projesi ödül aldı.
Şekerbank'ın "Aile Çiftçiliği" kampanyası kapsamında çiftçilere atfen yazılan 10 binin üzerindeki tweeti köylere ulaştırdığı "tweet köy" projesi ödüle layık bulundu.
Şekerbank'ta yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi'nin düzenlediği "2. Sürdürülebilir İş Ödülleri"nin "Sürdürülebilirlik İletişimi" kategorisindeki ödül, Şekerbank Strateji ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Aybala Şimşek'e sunuldu.
Bankanın, çiftçilerin toprağını, köyünü bırakıp gitmemesi amacıyla Kasım 2014'te başlattığı "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" projesinin reklam kampanyası kapsamında "#senbırakıpgitmediye" etiketiyle atılan 10 binin üzerindeki paylaşımı, Twitter'ı hemen hemen hiç kullanmayan çiftçilere ulaştırdığı "tweet köy" reklam filminin başarısı kısa sürede uluslararası platforma taşınmıştı.
Concept Reklam Ajansı imzası taşıyan reklam kampanyası, yaratıcı iletişim alanında dünyanın en önemli festivali olarak kabul edilen "62. Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali"nin "Açıkhava" kategorisinde bronz aslan ödülünün sahibi olmuştu.
Söz konusu proje kapsamında mesajların, gerçek sahiplerine doğrudan ulaştırılması fikrinden hareketle hazırlanan yeni reklam için Twitter mesajları tabelalara bastırıldı, köylerin en merkezi yerlerine, evlerin ya da çeşmelerin duvarlarına asıldı.
TV ve dijital mecralarda yayınlanan reklam kampanyası, ilk reklam filminde olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. Sosyal medya kanallarında paylaşılan yeni reklam filmi, Twitter'da 465 binden fazla görüntülendi, Facebook'ta 700 binden fazla kişiye ulaşırken, yaklaşık 215 bin kez izlendi. Youtube'da ise 500 bine yakın görüntülendi ve 200 bine yakın sayıda izlendi.
Şimşek: "Sürdürülebilir kalkınmayı finanse ediyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Strateji ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Aybala Şimşek, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesinde yerel üretimin ve kültürün devamlılığının önemine vurgu yaparak, bunu sağlamanın yolunun da hem dünyada hem Türkiye'de "Aile Çiftçiliği"nden geçtiğinin altını çizdi.
Şekerbank'ın, kuruluşundan gelen sürdürülebilir kalkınma misyonuyla tüm projelerinde toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:
"Bu konu, sadece çiftçilerin değil bizlerin, çocuklarımızın geleceğinin teminatı olarak aynı zamanda büyük şehirlerdeki nüfusu da ilgilendiriyor. Kentli hedef kitlede tarımın önemine ilişkin duyarlılık oluşmasını amaçlayarak çıktığımız yolda şehirli insanın kalbinin de köyde, toprakta olduğunu gördük ve buradan hareketle Aile Çiftçiliği kapsamında paylaşılan binlerce mesajı gerçek sahiplerine, çiftçilerimize ulaştırdık. Aile çiftçiliğinin yaşaması için çalışmaya devam edeceğiz."