Şimşek: Uzun vadeli yatırım girişleri artacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye çıkartmasının uzun vadeli yatırım girişlerini hızlandıracağını ve büyümeye olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu bir kademe artırarak Baa3'e yükseltti. Böylece Türkiye'nin kredi notu Fitch'in ardından Moody's tarafından da "yatırım yapılabilir" seviyesine yükseldi.

 Not artırımı kararı sonrası bir değerlendirme yapan Şimşek, şunları söyledi:
"Moody's, Türkiye'nin kredi notunu, uzun süredir hak etmiş olduğu yatırım yapılabilir seviyesine yükseltti. Türkiye böylelikle ikinci yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu almış oldu. Bu ülkemize uzun vadeli yatırım girişlerini hızlandıracak bir adımdır. Bu not, Hazine'nin ve şirketlerimizin uluslararası finansmana erişimini artıracak, borçlanma yükünü azaltacak ve ülkemizin uzun vadeli büyümesine olumlu katkı sağlayacaktır. İkinci yatırım yapılabilir seviyedeki not sermaye girişlerindeki oynaklığı da azaltacaktır."