SPK Beklenti Anketi yayımlandı

SPK anketine katılan yöneticilerin yarıya yakını BIST 100'de yıllık dönemde artış öngörüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Ağustos ayına ilişkin 'Beklenti Anketi'ni yayımladı.

Yüz on sekiz yönetici tarafından yanıtlanan ankete göre, katılımcıların yüzde 61’i önümüzdeki ay ve yüzde 47’si önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemiyor. Yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı ise yüzde 49. Katılımcıların yüzde 27.12'lik kısmı borsada yıllık bazda değişiklik öngörmezken, yüzde 22.88 azalma kaydedileceği yönünde tahminde bulundu.

Dolarda önümüzdeki ay değişiklik beklenmiyor

Katılımcıların yüzde 69’u dolarda önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 49 ve yüzde 62 olarak gerçekleşti.

Euroda yıllık bazda artış bekleyenlerin oranı yüzde 64

Euroya ilişkin olarak katılımcıların yüzde 63’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 51, önümüzdeki bir yıl artış bekleyen katılımcıların oranı ise yüzde 64’e ulaştı.

Faiz

Gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 77’si önümüzdeki ay, yüzde 52’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, önümüzdeki bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 47 olarak gerçekleşti.

Anketin tamamına ulaşmak için tıklayın (PDF)