SPK fon değişikliklerine onay verdi

Finansbank ve İş Bankası'nın fon dönüştürülmesi amacıyla yapılacak içtüzük değişiklikleri uygun bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Finansbank ve İş Bankası'nın fon dönüştürülmesi amacıyla yapılacak içtüzük değişikliklerine izin verdi.

Finansbank AŞ'nin kurucusu olduğu "Finansbank A.Ş. Sentez A Tipi Fon Sepeti Fonu"nun, "Finansbank A.Ş. Doctors B Tipi Tahvil ve Bono Fonu"na dönüştürülmesi amacıyla yapılacak içtüzük değişikliklerine izin verilmesine ilişkin talebini olumlu karşılayan Kurul, dönüşüme ilişkin duyuru metninin yayımlandığı tarih ile yeni hususların yürürlüğe giriş tarihi arasında kalan süre zarfında başvuru konusu Fon'un yeni katılma payı satışlarının durdurulmasına karar verdi.

SPK, Türkiye İş Bankası AŞ'nin kurucusu olduğu "Türkiye İş Bankası AŞ B Tipi İnternet Likit Fonu"nun, "Türkiye İş Bankası AŞ B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu"na dönüştürülmesi amacıyla yapılacak içtüzük değişikliklerine izin verilmesine ve dönüşüme ilişkin duyuru metninin yayımlandığı tarih ile yeni hususların yürürlüğe giriş tarihi arasında kalan süre zarfında başvuru konusu Fon'un yeni katılma payı satışına devam edilebilmesine ilişkin taleplerini olumlu karşıladı.

Kurul, Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin, kurucusu olduğu "Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Mavi Altın Fonu", "Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Özel Bankacılık Mavi Değişken Fonu", "Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Orta Vadeli Mavi Değişken Fonu" ve "Türk Ekonomi Bankası A.Ş. B Tipi Uzun Vadeli Mavi Tahvil ve Bono Fonu"nun tasfiye edilmesine ilişkin talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

SPK ayrıca, TEB Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin, kurucusu olduğu "Fortis Yatırım Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Hisse Senedi Fonu", "Fortis Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Tahvil ve Bono Fonu" ile "Fortis Yatırım Menkul Değerler A.Ş. B Tipi Likit Fonu"nun tasfiye edilmesine ilişkin talebini de olumlu karşıladı.

INVEST-AZ'nin talebine olumlu karşılandı

Öte yandan Güler Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin portföy işletmeciliği faaliyet izni verilmesine ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Ada Menkul Değerler AŞ'nin, INVEST-AZ Menkul Değerler AŞ'nin (Aracı Kurum) kuruluşuna izin verilmesi için sahip olduğu yetki belgesinin iptali talebiyle yaptığı başvuru ile aracı kurumun kuruluşu için kurucu ortaklar tarafından iletilen başvurunun değerlendirilmesi sonucunda, INVEST-AZ Menkul Değerler AŞ'nin kuruluşuna izin verilmesi talebine ilişkin yapılan başvurunun olumlu karşılanmasına karar verildi.

SPK; Destek Menkul Değerler AŞ ve Ulukartal Kapital Vadeli İşlemler Aracılık AŞ'nin kaldıraçlı alım satım işlemleri faaliyet yetki belgesi alma talebiyle yaptıkları başvurular ile Piramit Menkul Kıymetler AŞ'nin halka arza aracılık yetki belgesi alma talebiyle yaptığı başvuruyu da olumlu karşıladı.

Kurul, RiskMetrics Group, Inc. ve iştiraklerinin MSCI Inc. tarafından satın alınması sonucunda RiskMetrics Group, Inc. bünyesinde yeniden yapılanmaya gidilmesi sebebiyle, sermaye piyasasında kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirmesi yapmaya yetkili uluslararası kuruluşlar listesinde yer alan RiskMetrics Inc. yerine MSCI Inc. iştiraki olan ISS Corporate Services Inc.'in alınmasına da karar verdi.

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri AŞ ile Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, halka açılma amacıyla yapacakları esas sözleşme değişiklikleri ve kayıtlı sermaye sistemine giriş başvurularını uygun gören SPK, Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ve Halk Sigorta AŞ'nin kayıtlı sermaye tavan artırım başvurularını da uygun gördü.

Bu konularda ilginizi çekebilir