Tarlalara borsa yolu gözüktü

Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, "Toplulaştırmadan sorumlu Orman Bakanımızla bir toplantı yapacağız, 'tarlaları borsaya alabilir miyiz?' diye" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, tarlaların borsada işlem görmeye başlayabileceğini söyledi.

Karadağ, "Borsada mal ve hizmetleri temsil eden menkul kıymetlerin sahipliği değişiyor. Hisse piyasamızdan günlük 1,5 milyar mal ve hizmetin, ürünün sahipliğini sıfır problemle değiştiriyoruz. Borsalar dünya ticaretinin geldiği en sofistike sistemler. Klasik ticarette karşılaşılan hiçbir sorun yok" dedi ve ekledi:

"Bugün toplulaştırmadan sorumlu Orman Bakanımızla bir toplantı yapacağız, 'tarlaları borsaya alabilir miyiz?' diye. İkinci el bir otomobilin sahipliğini yarım günde değiştirebilirsek öpüp başımıza koyacağız. Ya da üç-beş dönüm tarlanın sahipliğini birkaç günde değiştirebilirsek, mülkiyet hakkını, çok iyi bir iş yapmışız diyoruz. Borsada bırakın ikinci el otomobil, araziyi, içindeki evi, arazisi ile otomobil fabrikasının mülkiyeti birkaç saniyede satılabilir. Bunu her gün yapıyoruz biz, kısmen veya tamamen. Borsa böyle bir şey. Borsayı kamuoyu yoklamasına benzetiyoruz ama bu kamuoyu yoklaması, fikrine parasını koyanların tercihlerinden oluşuyor. Borsadaki rakamların sanal olma ihtimali yoktur. Çünkü oradaki göstergelerin tamamına birileri çil çil, reel, gerçek parasını koymuştur"

ASELSAN'dan ikincil halka arz açıklamasıASELSAN'dan ikincil halka arz açıklaması

 

Bu konularda ilginizi çekebilir