TCMB Başkanı: Oynaklıklara birebir karşılık beklenmemeli

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Para politikası duruşunun oynaklıklara birebir karşılık vermesini beklemek doğru değil. Ana trendleri analiz ederek, gerekli tepkiyi veriyoruz... 2017'de enflasyon tarafında zor bir yıl yaşadık, ancak 2018’de kademeli bir iyileşme görülecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, para politikasının oynaklıklara anlık olarak tepki vermesinin beklenmemesi gerektiğini, trendlerin takip edildiğini söyledi.

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Çetinkaya, “Konjonktür gereği, dönem dönem piyasa dalgalanmaları yaşanıyor. Para politikası duruşunun bu oynaklıklara birebir karşılık vermesini beklemek doğru değil. Ana trendleri analiz ederek, gerekli tepkiyi veriyoruz” diye konuştu.

Çetinkaya şöyle devam etti:

"2017 yılı iktisadi faaliyet açısından güçlü bir toparlanma yılıydı. Yılın ikinci yarısında cari açıkta bir miktar yükseliş gözlendi, ancak bu daha çok makine-teçhizat yatırımlarındaki artıştan kaynaklandı. Dolayısıyla, geçtiğimiz yıl genelinde büyüme nispeten sağlıklı bir kompozisyonda gerçekleşti. İktisadi faaliyet, son dönemde bir miktar yavaşlamakla birlikte, özelikle dış talep kaynaklı olarak gücünü korudu. Ayrıca turizm dahil, hizmet ihracatındaki toparlanma ve yatırımlarda süregelen artış da, büyüme kompozisyonu ve dış denge açısından görece olumlu bir görünüme işaret ediyor. Enflasyon tarafında ise zor bir yıl yaşadık, ancak 2018’de kademeli bir iyileşme görülecek"

Bu konularda ilginizi çekebilir