Temkinli hava devam ediyor

Piyasada bugün MB faiz kararı ve yurtdışı veriler takip edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek bir ayın zirvesi olan 2.7227'yi test eden Dolar/TL günü 2.71'in hemen altında tamamlarken, kur bu sabah 2.7089/2.7120 seviyesinden güne başladı. 

Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından dün PKK tarafından iki polisin öldürülmesi ve yaşanan protestolarda çıkan olaylar, önümüzdeki günlerde de gerginliğin devam edebileceği endişesi ile piyasaların baskı altında kalmaya devam etmesi bekleniyor. Bugün iç piyasada Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve Temmuz ayı tüketici güven endeksi izlenirken ABD'de ise 15:30'da açıklanacak işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

Oyak Yatırım Başekonomisti Mehmet Besimoğlu, "TCMB'nin bugün herhangi bir adım atmasını beklemiyorum. Enflasyonda sınırlı bir düşüş var. Fazla göz önüne çıkmadan bu haftayı idare ederler Önümüzdeki hafta ise enflasyon raporunda yüzde 6.8 olan yıl sonu tahmininin orta noktasını bir miktar yükseltecektir. Ancak bu artış da piyasa beklentisi olan yüzde 8'e ulaşmaz. Kısacası TCMB mümkün olduğu kadar faizlere dokunmayarak likidite politikaları ile idare etmeye çalışacak" dedi.