TMSF: Turkcell'e hakları ölçüsünde gidebiliriz

Turkcell'de Çukurova Grubu'nun ne kadar hakkı olduğunu tespit edemediklerini söyleyen TMSF Başkanı Gül, Çukurova'nın hakları çerçevesinde Turkcell'e de gidebileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Çukurova Grubu'nun fona olan borcunun 455 milyon dolar olduğunu ve yönetimleri devralınan Show TV ve BMC'nin satışıyla bu borcun geri ödenme imkanı bulunmadığını söylerken, grubun Turkcell'deki hakları ölçüsünde bu şirkete de gidebileceklerini açıkladı.

TMSF Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait AKS TV (Show TV) ve BMC'nin yönetimini geçen hafta devralmış, grubun doğrudan veya dolaylı varlıklarıyla ilgili inceleme ve araştırmaların yoğun şekilde devam ettiğini açıklamıştı.

TMSF ayrıca, Show TV ve BMC'nin en kısa sürede satılacağını duyurmuştu.

Katıldığı bir konferans sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Show TV ve BMC'nin içine girdiğimizde vahim bir durum gördük, bunlarla alacaklarımızın tahsilinde zorluk çekeceğimizi düşündüğümüz için diğer varlıklara gittik. Show TV ve BMC ile borç ödeme imkanı olmadığı görülüyor, diğer varlıklarla ilgili değerlendirme devam ediyor" dedi.

Gül Grubun fona olan borcunun 455 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Turkcell'de Çukurova Grubu'nun ne kadar hakkı olduğunu tespit edemediklerini söyleyen Gül, Çukurova'nın hakları çerçevesinde Turkcell'e de gidebileceklerini sözlerine ekledi.

Çukurova Grubu'nun Turkcell'de direk olarak yüzde 0.05 payı bulunurken, diğer hissedar Rus Altimo ile yüzde 13.81 hissenin sahipliğine ilişkin dava süreci devam ediyor.

Turkcell, TMSF'nin bu hafta haciz kararı bazı şirketlerle pay açısından ilişkili olduğunu ancak bu işlemin şirketin faaliyeti ve finansal durumuna önemli bir etkisinin öngörülmediğini açıklamıştı.