TSKB'ye 256 milyon dolarlık kredi

TSKB, 256 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) 256 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi temin etti. 

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, banka, Commerzbank koordinatörlüğünde dünyanın önde gelen bankalarının katılımı ve yüzde 200'ün üzerinde yenileme oranıyla 256 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladı. 

Avro ve dolar olmak üzere 367 gün vadeli iki farklı dilimden oluşan ve 5'i yeni katılımcı olmak üzere toplam 17 bankanın katılımıyla temin edilen sendikasyon kredisinin faiz oranı euribor / libor + yüzde 0,60 olarak gerçekleşti. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın, şunları kaydetti: 

"2005 yılındaki ilk sendikasyon anlaşmamızdan bu yana sağladığımız en yüksek tutarlı sendikasyon kredisini, geçtiğimiz yıla kıyasla daha düşük bir fiyatlama ve yüzde 200'ün üzerinde bir yenileme oranıyla tamamladık. Uluslararası iş birliği ağımızı yeni bankalarla genişletmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. 

Temin ettiğimiz sendikasyon kredisini, özel sektör firmalarının dış ticaret finansmanına yönelik yatırım ve proje finansmanı kredileriyle kısa vadeli finansman ihtiyaçları çerçevesinde kullandıracağız. Uluslararası finans kuruluşlarıyla sahip olduğumuz uzun soluklu ve karşılıklı güvene dayalı iş birliklerimizden aldığımız güç ile kaynaklarımızı çeşitlendirerek artırma yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir