Tüpraş hisseleri sert düştü

Tüpraş hisseleri beklentilerin altında kalan bilanço sonrası sert düşüş yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüpraş hisseleri, üçüncü çeyrek net kârındaki güçlü artışa rağmen, piyasa beklentisinin altında kalan finansal performansın ardından yüzde 7 düşüşte.

Tüpraş'ın üçüncü çeyrek net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 70.8 artarak 992.2 milyon TL oldu. Şirketin toplam hasılatı da yüzde 52 artarak 14.3 milyar TL olarak gerçekleşti.

İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, açıklanan rakamların beklentilerin altında kalmasından dolayı hisse performansının zayıf olmasının beklendiği belirtilirken; TEB Yatırım'ın değerlendirmesinde de, "Tüpraş, 992 milyon TL net kar elde ederken bu rakam piyasa beklentisi olan 1.36 milyar TL ve bizim beklentimiz olan 1.62 milyar TL'nin altında gerçekleşmiştir. Operasyonel performansın beklentilerin altında kalması net kardaki sapmanın ana sebebidir. Çeyreksel sonuçların hisse üzerinde olumsuz etki yaratmasını bekliyoruz" denildi.

Tüpraş hisseleri 127.1 liraya kadar gerilemesinin ardından saat 11:40'da yüzde 6.71 düşüşle 130,70 liradan işlem görüyor. Hisse işlem hacminde de üçüncü sırada.

Tüpraş 3. çeyrekteki net kârını yüzde 70 artırdıTüpraş 3. çeyrekteki net kârını yüzde 70 artırdı