Türk Eximbank, 400 milyon euro kredi sağladı

Türk Eximbank, Bank of Tokyo-Mitsubishi'nin koordinatörlüğünde, 22 bankanın katılımı ile 1 yıl vadeli 400 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanlığı’na bağlı ihracat kredi bankası Türk Eximbank, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd.’nin (BTMU) koordinatörlüğünde, 22 bankanın katılımı ile 1 yıl vadeli 400 milyon euro (370,5 milyon euro ve 31 milyon dolar) tutarında sendikasyon kredisi sağladı.

Krediye ilişkin anlaşmayı, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkilileri, bugün Londra’da imzaladı.

Türk Eximbank, 20 Mart’ta vadesi dolacak olan yaklaşık 275 milyon euro tutarındaki işlemi yüzde 145 oranında yenilemiş oldu.

İşlemin faiz oranı EURIBOR/LIBOR artı 110 baz puan olarak gerçekleşti. Bu işlem ile Türk Eximbank’ın sendikasyon piyasasından elde ettiği fon tutarı 1,3 milyar euroya yükselmiş oldu.

Türk Eximbank’tan yapılan açıklamada; “Sendikasyon işlemindeki bu başarıda Türkiye’ye olan güvenin yanı sıra Banka’nın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkiler de etkili oldu” denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir