Türk Eximbank Genel Müdürü'ne yılın bürokratı ödülü

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'a Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Yılın Bürokratı Ödülü” verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2016'nın ardından 2017 yılında da yılın bürokratı seçildi.

İzmirli bürokrat Adnan Yıldırım, Turco Vision 2016 organizasyonunda Turcomoney tarafından Türkiye'ye ve Dünyaya Değer Katanlar Ödülü'ne layık görülmüştü. Yıldırım'a bu yıl ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Yılın Bürokratı Ödülü" verildi.

"Adnan Yıldırım köprü görevi yürüttü"

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın yaptığı hizmetlerin takdir görmesinin mutluluk verici olduğunu kaydeden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Egeli ihracatçıların KDV iadelerinde yaşadığı sorunlar başta olmak üzere kamu kurumları ile sorunlarımızın çözümünde Sayın Adnan Yıldırım çok güzel bir köprü görevi yürüttü. Bugün ise Türkiye geneli ihracatçılarımız finansman ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan Türk Eximbank'ta başarılı çalışmalar yürütüyor. Kendisine emekleri için ihracat dünyası olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

11 ilde şube açtı

Türkiye ihracatının yüzde 26'sını finanse eden Eximbank, 2017 yılının ilk on ayında ekonomiye 20,4 milyar dolar kredi, 12 milyar doların üzerinde de sigorta desteği sağladı.

Türk Eximbank'ın toplam müşteri sayısı ekim sonunda, yıllık bazda yüzde 15 artarak 8 bin 789'a ulaşırken, kurum 11 ilde şubeleşmesini tamamladı ve 20 ildeki OSB'lerde irtibat büroları açtı.