Unionpay tüm ATM'lerde kullanılabilecek

UnionPay kartları Türkiye'deki ATM'lerde kullanılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, "UnionPay International ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda, kart sayısında dünyada ilk sırada yer alan UnionPay'in, 4,5 milyar kartının ülkemizdeki tüm ATM'lerde kullanılabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık" dedi. 

Bankaların ortak platformu BKM, Türkiye'de ödeme sistemlerinin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. BKM, kartlı ödeme sistemi olarak 2002 yılında Çin'de kurulan ve dünya çapında 140'dan fazla ülke ve bölgede kabul edilen 4,5 milyar karta sahip UnionPay'in uluslararası iş ortağı UnionPay International (UPI) ile Şubat 2013'de iş birliği anlaşması imzalamıştı. Anlaşma kapsamında UnionPay kartlarıyla Türkiye'deki tüm ATM'lerde işlem gerçekleştirilmesi hedefleniyordu. 

Anlaşmaya ilişkin altyapı çalışmaları tamamlandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, "UPI ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda, kart sayısında dünyada ilk sırada yer alan UnionPay'in, 4,5 milyar kartının ülkemizdeki tüm ATM'lerde kullanılabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu sayede 140'tan fazla ülkede kabul edilen UnionPay kartlarıyla ATM'lerden işlem gerçekleştirebilecek" dedi. 

Canko, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından UnionPay logolu kartlarla ilk işlemlerin Türkiye genelinde 6 bin 100'ü aşkın İş Bankası bankamatiklerinden gerçekleşebileceğini ifade etti. 

UnionPay kart sahiplerinin para çekme ve bakiye sorma işlemlerini kendilerine sunulan dokuz farklı dil seçeneği arasından Çince dil desteğiyle gerçekleştirebileceklerini aktaran Canko, UnionPay kartlarına ilişkin şunları söyledi: 

"Çin'in ulusal ödeme altyapısı olan ve 500'den fazla finansal kurumun bir araya gelmesiyle 2002 yılında kurulan UnionPay 4,5 milyar kart adediyle dünyanın en büyük ödeme sistemi sayılmaktadır. Global olma yolunda hızla ilerleyen kuruluş 2004 yılından itibaren Çin dışında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Şu anda UnionPay kartlar, Çin dışında Hong Kong, Güney Kore ve Rusya gibi 30'dan fazla ülkede çıkarılmaktadır. Özellikle Çin ve Asya ülkelerinde çok geniş ağa sahip UnionPay kartlar 140'dan fazla ülkede kabul edilmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir