Vakıf Emeklilik'ten kadınlara bireysel emeklilik çağrısı

Yıl sonunda fon büyüklüğünü yüzde 50'nin üzerinde katkı payı artışı ile 2,5 milyar liraya ulaştırmayı hedefleyen Vakıf Emeklilik, kadınları bireysel emeklilik yaptırmaya davet ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, ''Tasarrufun mimarı tüm kadınlarımızı Bireysel Emeklilik yaptırmaya davet ediyoruz'' dedi. 

Bostan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tasarrufun önemine işaret ederek, Türkiye'nin tasarruf oranlarının istenilen seviyede olmadığını, bu konuda toplumun ve ailenin temel direği olan kadınlara büyük görevler düştüğünü belirtti. 

"Kadınlar tasarrufun mimarı"

Yapılan araştırmalara göre kadınların tasarrufun da mimarı olduğuna dikkati çeken Bostan, ''Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) küçük birikimlerin de uzun vadeli olarak yatırma dönüştüğü bir sistemdir. Tasarrufun mimarı ve öncüsü tüm kadınlarımızı Bireysel Emeklilik yaptırmaya davet ediyoruz. Kadınlarımızın, 1 Ocak 2013'ten itibaren başlayan ve başka hiçbir yatırım aracında olmayan yüzde 25'lik devlet katkısı uygulanmasını da göz ardı etmemeleri gerekiyor. Unutulmamalıdır ki yapılan her 100 TL birikim için Devlet 25 TL katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Bostan, çalışan kadından ev kadınlarına, öğrencinden tarladaki çiftçiye, pazardaki esnaftan en üst tepe yöneticiye kadar toplumun her kesimine ulaşan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin uzun vadeli karlı bir tasarruf ve yatırım aracı olduğunu vurguladı. 

"2014 BES için parlak bir yıl olacak" 

Mehmet Bostan, yılbaşından bu yana gerçekleşen yeni BES katılımcısı verilerine bakıldığında 2014 yılının BES için parlak bir yıl olacağının görüldüğünü belirterek, ''Biz 2014 yılında da BES'e olan talebin hacim olarak artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bütçeden ayrılan devlet katkısı miktarını da hesaba katarak, 2014 yılsonunda sistemin 35 milyar lira civarında bir fon büyüklüğü ile 5 milyon kişiyi aşan bir katılımcı sayısına ulaşacağını tahmin ediyoruz'' dedi. 

Vakıf Emeklilik olarak hedeflerine de işaret eden Bostan, ''Vakıf Emeklilik olarak da 2014 yılı sonunda fon büyüklüğümüzü yüzde 50'nin üzerinde katkı payı artışı ile 2,5 milyar liraya ulaştırmayı planlıyoruz. Bunu, en az 100 bin yeni BES katılımcısı ile gerçekleştirmek hedefimiz. Bu hedefi gerçekleştirirken en büyük destekçimiz, iş ortağımız ve sermayedarımız Vakıfbank olacaktır'' 

Bostan, kadınların çalışma hayatına katılmalarının önemine vurgulayarak, Dünya Bankası'nın tam zamanlı çalışan kadınların oranında sadece 6 puanlık bir artışın, gelirleri yüzde 7 artırıp, yoksulluğu yüzde 15 düşürebileceğini tahmin ettiğini kaydetti. 

"Vakıf Emeklilik kadın dostu bir şirket''

Türkiye'de kadınların çalışma hayatına katılma oranının yüzde 30'a yaklaştığını, Vakıf Emeklilik de ise çalışanların yüzde 60'a yakınını kadın personelin oluşturduğunu belirten Bostan, Vakıf Emeklilik'in bu anlamda ''kadın dostu bir şirket'' olarak nitelendirildiğini hatırlattı. 

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların yüzde 40'ının kadınlardan oluştuğunu da anımsatan Mehmet Bostan, şunları kaydetti:
 
"Aylık asgari 10 lira ile sisteme girebiliyorlar"

''Kadınların refahının devamlılığının sağlanması ve artırılması çok önemli. Vakıf Emeklilik olarak gerçekleştirdiğimiz Mikro Emeklilik projesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'ndan (TİSVA) mikro kredi kullanan kadınlarımız aylık asgari 10 lira ile sisteme girebiliyor. Bu uygulama Türkiye'de bir ilk. Amacımız düşük gelirli kadınlarımızın da Bireysel Emekliliğin nimetlerinden faydalanmalarını sağlamak. En önemlisi de bu sayede düşük gelirli kadınlarımız da yüzde 25'lik devlet katkısından faydalanmış oluyor''