VakıfBank ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

VakıfBank, çevresel ve sosyal faktörler dikkate alınarak oluşturulan ürün ve hizmetlerine yer verdiği ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2014 yılında hayata geçirilen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde başlangıç anından itibaren tek kamu kurumu olarak yer alan VakıfBank, ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. 2014 yılını ve 2015 yıllının ilk 6 aylık dönemini kapsayan rapor, dünyada yaygın kabul görmüş Küresel Raporlama Girişimi'nin (GRI) geliştirdiği en güncel Sürdürülebilirlik Raporlaması Kılavuzu olan G4 sürümü esas alınarak hazırlandı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, şunları kaydetti: 

"Son iki yıldır sürdürülebilirlik alanında attığımız somut adımlardan biri olan bu rapor tüm paydaşlarımıza, çevremize ve topluma karşı duyarlı ve sorumlu uygulamalarımızı ortaya koyuyor. Vakıf kültürü ile geçmişten günümüze taşınan sorumlu ve bilinçli bir toplum oluşturma dinamiğinden hareketle bu süreçte çevresel ve sosyal faktörleri daha fazla gözeterek sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz. 

Sürdürülebilir enerji finansmanında öncü bankalardan biri olarak uluslararası finans kuruluşları ile imzaladığımız kredi anlaşmalarıyla hem ülkemize finansman kaynağı sağlıyor hem de şirketlerin daha çevreci teknolojilere yönelmesini teşvik ediyoruz." 

Aydoğan, 2015 yılında, sürdürülebilirlik faaliyetlerinin etkin ve verimli şekilde yönetilebilmesi için önemli bir adım daha atarak sürdürülebilirlik organizasyon yapısını oluşturduklarını belirterek, "Sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm banka uygulamalarına ve iş süreçlerine entegre ediyoruz. Oluşturduğumuz yeni organizasyon yapısı ile kurumsal kimliğimize ve toplumumuza değer katmaya devam edeceğiz" ifadelerini de kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir