Vakıfbank'a 50 milyon euroluk kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, enerji verimliliği programları için Vakıbank'a 50 milyon euro kredi sağlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı Genişletme-I (TurSEFF II) kapsamında, Vakıfbank’a 50 milyon euro kredi verecek.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre, Vakıfbank’ın özel sektör şirketlerinin enerji verimliliği ve küçük ölçekli yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığı finansmanlar kapsamında 50 milyon euro kredi sağlanacak.

Program kapsamında sağlanacak kredi enerji güvenliğine katkı sağlamak için öncelikle KOBİ’leri hedefleyerek ekonomide kilit öneme sahip sektörlerdeki enerji verimliliğini geliştirmek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltma yolu ile temiz enerjiye geçişi ve sera gazı emisyonunu azaltımını desteklemek ve enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının gelişiminde ve finansmanında özel sektör katılımını arttırmak için kullanılacak.

Proje çeşitli finansal enstrümanlar aracılığı ile fonlanabilecek.

TurSEFF II katılımcı bankalara ve alt borçlulara proje hazırlama desteği sunmak için 5,4 milyon euroluk kapsamlı bir teknik yardım programıyla destekleniyor. Teknik desteğin finansmanı AB tarafından sağlanırken,“AB Enerji Stratejileriyle Uyumlu Şekilde Türkiye Enerji Sektörünü Geliştirme” kaynaklarından fonlanıyor.