VİOP'da işlem hacmi rekoru kırıldı

VİOP DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacminde 475 milyon lira ile rekor kırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri işlem hacminde tüm zamanların rekoru dün ulaşılan 475 milyon lira ile kırıldı. 

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, dün VİOP DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri'nde gerçekleşen 475 milyon lira tutarındaki günlük işlem hacmi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. DolarTL Vadeli İşlem Sözleşmeleri'nde gerçekleşen işlem miktarı ise 198 bin 858 sözleşme oldu. Ayrıca VİOP'ta toplam emir hacminde de yeni bir rekora imza atıldı, toplam emir sayısı 272 bin 299 olarak gerçekleşti. 

Borsa İstanbul VİOP, DolarTL vadeli işlem sözleşmelerinin yanı sıra 16 Mayıs 2014 tarihinde DolarTL döviz opsiyonlarını da yatırımcıların ve kurumların hizmetine sunarak, kur riskinin etkin olarak yönetilebileceği bir merkez olmayı hedefliyor. 

Borsa İstanbul VİOP, geniş finansal ürün yelpazesiyle yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Gelecek dönemde, yeni piyasa yapıcılık modeliyle döviz vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde yeni rekorların kırılması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir