'Volcker Kuralı' yeniden yazılacak

Fed'in bankacılık sektörü denetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Quarless, regülatörlerin "Volcker Kuralı" olarak bilinen düzenlemeleri yeniden yazmaya hazırlandıklarını açıkladı. Quarless, kriz sonrası uygulanan düzenlemenin çok karmaşık olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bankacılık sektörü gözetim ve denetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Randal Quarless, ABD'de regülatörlerin "Volcker Kuralı" olarak bilinen düzenlemelerde ciddi bir yeniden yazıma gidilmesini değerlendirdiğini söyledi.

Washington'da bankacılar ile bir aya gelen Quarlers, Volcker Kuralı'nda kayda değer değişiklikler yapılmak istendiğini, 2008-2009 arasındaki kriz sonrasında bankaların bazı ticari işlemlerine getirilen yasakların basitleştirilmesi üzerinde durulduğunu vurguladı.

Volcker Kuralı'nın uygulanmasından ve denetiminde sorumlu 5 regülatör bulunduğunu ve bunların yasanın yeniden yazımı için çaba harcadıklarını belirten Quarles, yeni bir teklif ortaya koyabilmeyi umduklarını ifade etti. Volcker Kuralı'nın çok karmaşık olduğuna inandıklarını kaydeden Quarles, "Bu düzenlemenin pek iyi işlemediğine inanıyoruz" dedi.

Kriz sonrasında gündemden düşmeyen Volcker Kuralı, bankaları kâr elde etmek için kendi hesapları ile ticaret yapmaktan alıkoyuyor.

Nedir şu Volcker Kuralı?Nedir şu Volcker Kuralı?

 

Bu konularda ilginizi çekebilir