Yapı Kredi Worldcard, birinci seçildi

Yapı Kredi Worldcard, The Nilson Report'un Aralık 2015 Raporu'nda, 7 milyar 580 milyon dolarlık hacimle Türkiye ve Kıta Avrupası'nın birinci markası oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

The Nilson Report'un 45 yıldır devam ettirdiği ve alacak bakiyesi rakamları baz alınarak hazırlanan "Dünyanın En Büyük Kredi Kartı Portföyleri" araştırmasında Yapı Kredi Worldcard, 7 milyar 580 milyon dolarlık hacimle bu yıl da Türkiye'nin ve Kıta Avrupası'nın birinci markası seçildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Bireysel Bankacılık ve Kartlı Ödeme Sistemleri Grup Direktörü Serkan Ülgen, Türkiye'nin ilk kredi kartı Worldcard'ın artık bir kredi kartından çok daha fazlasını temsil ettiğini aktardı. 

Yapı Kredi olarak kredi kartı pazarında 27 yıldır kesintisiz sürdürdükleri pazar liderliklerinin bir kez daha Nilson Report tarafından teyit edildiğine dikkati çeken Ülgen, "Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) verilerine göre de, Kasım 2015 itibariyle Yapı Kredi kredi kartları olarak kart hamili cirosunda yüzde 19,6, toplam kredi kartı sayısında yüzde 18, POS cirosunda ise yüzde 20,7 pazar payı ile sektörde liderliğimize devam ettik. Çok az kurumun elde edebileceği böyle bir başarının Avrupa ve dünyaya yayılması heyecanımızı artırırken, başarı çıtamızı da giderek yükseltiyor" ifadelerini kullandı. 

Ülgen, Yapı Kredi Worldcard'ın birden çok bankanın, milyonlarca kart sahibinin, yüzlerce değerli perakende markasının ve yüz binlerce üye işyerinin dahil olduğu büyük bir platform olduğuna işaret etti. 

Worldcard'ın, lider ve yenilikçi yaklaşımlarına yakışan bir kimlikle kredi kartı olmanın çok daha ötesine geçerek sektörü daima ilklerle tanıştıran marka olduğunu vurgulayan Ülgen, şunları kaydetti: 

"Sunduğumuz hizmetler neticesinde tüketiciyle çok güçlü bir bağ kurduk. Müşterilerimizle kurduğumuz karşılıklı güven ilişkisinin bir sonucu olarak 27 senedir kredi kartları pazarında lider konumda bulunuyoruz. Bankacılığın dijital dönüşümünde de World kilit rol oynamaya devam edecek. Her geçen gün hızlanarak gelişen mobilleşmeyle beraber, bankacılık sektöründe yenilikçi ve dijital çözümlere daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Yapı Kredi olarak biz de tüm kartlı ödemeler sistemimizi, geçtiğimiz yıl en son teknolojiye aktardık. 

Kredi kartlarında önümüzdeki 10 yılın dijital değişim sürecinde önemli bir hazırlık sürecini tamamladık. Son teknolojiyle şekillenen altyapı çalışmalarımız neticesinde tüketicilere yenilikçi, kullanımı rahat ve hayatlarına kolaylık getirecek ürün ve hizmetler sunuyoruz. Bu doğrultuda, bankacılığın dijital yönde gelişiminde de önemli rol oynayacak tüm kredi kartlarını Yapı Kredi Cüzdan uygulamamız ile kredi kartı deneyimini dijitale taşıdık. Önümüzdeki süreçte de inovatif ürün ve hizmetleri tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz." 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir