Yapı Kredi'nin çeyrek kârı 429 milyon lira

Yapı Kredi’nin konsolide aktif büyüklüğü 168 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi, 2014 yılının ilk çeyreğinde 429 milyon TL konsolide net kâr açıkladı. Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artırarak 1 milyar 938 milyon TL’ye yükselten Yapı Kredi’nin konsolide aktif büyüklüğü ise 168 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yılı kârından 388 milyon TL temettü dağıtımına rağmen yüzde 15,9 olarak güçlü bir seviyede gerçekleşti.

Bankanın ilk çeyrek performansını değerlendiren Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, zorlu bir yıla başarılı bir başlangıç yaptıklarını belirtti.

Yapı Kredi'nin Akıllı Büyüme stratejisini uygulamaya devam ettiğini ve kaynakları verimli kullanarak, katma değeri yüksek alanlara odaklandığını söyleyen Açıkalın “Bunun neticesinde yılın ilk üç ayında ekonomide yaşanan volatiliteye rağmen gerek kredilerde, gerekse mevduatta sektör ortalamasının üzerinde büyüdük. Birçok alanda pazar payı kazanırken, özellikle TL şirket kredi hacminde yüzde 10, KOBİ kredilerinde  yüzde 9 artış, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 6 artış yakaladığımızı belirtmek isterim” dedi.

Yapı Kredi’nin, Mart sonu itibariyle 947 şube ve 17 bini aşkın çalışanıyla Türkiye’nin en saygın ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirten Açıkalın, “Zamanının çok ötesinde bir vizyon ortaya koyan “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışımız, çalışmalarımızı şekillendiren en önemli rehberimiz olmaya devam edecek. Büyüme hamlelerimize devam ederek, bu yılki hedeflerimizin 50-60 yeni şube açılışı ve 500 yeni ATM olduğunu söyleyebilirim. 2014 için almayı planladığımız 2 bin yeni çalışanın yarısından fazlasını da henüz yılın ilk çeyreğinde istihdam ettik” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir