Yapı Kredi'ye Euromoney'den bir ödül daha

Yapı Kredi, Euromoney'nin Dış Ticaret Finansmanı Araştırması 2016 kapsamında Türkiye'nin “En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası” seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın her bölgesinden binlerce şirketin, finansman sağlayıcı kurumları değerlendirdiği araştırmada Yapı Kredi, Türkiye özelinde şirketlerin en beğendiği dış ticaret finansmanı bankası oldu. 

İthalat ve ihracatta ödeme, tahsilat işlemlerine yönelik çözümleri ile şirketlerin en beğendiği banka olarak ön plana çıkan Yapı Kredi böylece Euromoney tarafından aynı modüle üst üste ikinci kez layık görüldü. 

Dış ticaret finansmanı alanında bir kez daha Türkiye'nin en iyisi seçilmelerinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan şu değerlendirmede bulundu: “Yapı Kredi olarak, hem Türkiye hem de dünya ekonomisinde önemli yere sahip yerli ve yabancı büyük ölçekli pek çok firmaya hizmet veriyoruz. Uzman kadromuz ve müşteri odaklı yaklaşımımızla geleneksel dış ticaret finansmanı ürünlerinde müşterilerimize verdiğimiz desteği sürdürürken, yapılandırılmış dış ticaret finansmanı ürünleri ve dijital bankacılık çözümlerimizle de farklılık yaratıyoruz.

Ayrıca Avrupa'nın en büyük ve köklü bankacılık gruplarından, ana hissedarlarımızdan UniCredit ile iştiraklerinin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki deneyim, uzmanlık ve finansman kaynaklarından da yararlanıyoruz. Muhabir bankalarımızla da müşteriye özel kurgulanan yapılar oluşturabiliyoruz. 

Diğer yandan uluslararası ve çokuluslu firmalara özel servis modeli fikrini ilk hayata geçiren bankalardan biri olarak Uluslararası ve Çokuluslu Firmalar Bankacılığı birimimiz ile müşterilerimize daha etkili ve çözüm odaklı hizmetler sunuyoruz. Bu sebeple uluslararası alanda bir kez daha örnek kurum olarak değerlendirilmek bizi daha büyük başarılar elde etme konusunda motive ediyor” dedi.

Yapı Kredi dış ticaret finansmanı alanında yaygın muhabir ağını kullanarak akreditif kredisi, harici garantiler, kabul/aval kredileri, ülke kredileri, Eximbank kredileri, sigortalı ihracat finansmanı, forfaiting ve ihracat faktoringinin yanı sıra ithalat ile ihracat işlemlerine yönelik ürün ve hizmetler sunuyor.