Yapı Kredi’den 2.9 milyar lira net kâr

Yapı Kredi’nin 2016 yılı toplam net kârı 2 milyar 933 milyon lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 yılında toplam aktiflerini 271.1 milyar liraya çıkaran Yapı Kredi’nin toplam net kârı 2 milyar 933 milyon lira oldu. 

Toplam nakdi ve gayrinakdi kredilerde yüzde 17 artış sağlayan banka, mevduatta ise yüzde 21’lik büyüme gösterdi. Toplam kredi hacmi 245 milyar TL’ye, mevduat toplamı 157.1 milyar TL’ye ulaşan bankanın solo bazdaki sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 14,2 olarak gerçekleşti.

'2016 yılı hasat zamanımızdı'

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, finansal piyasalarda yaşanan zorluklara rağmen “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışıyla Türkiye ekonomisini ve müşterilerini 2016 yılında da desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Açıkalın, “Büyüme odaklı yatırım stratejimizin ve inovatif bankacılık anlayışımızın pozitif etkisi finansal rakamlarımızda da kendini gösterdi. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenle gerçekleştirdiğimiz yatırımların meyvelerini de topladık. 2016 yılında artan belirsizlik ve içinde bulunduğumuz konjonktürel gelişmelere rağmen Türkiye ve Türk bankacılık sektörü güçlü temellerini koruyor. Bu bize gelecek için de güç ve umut veriyor. Büyüme odaklı yatırım stratejimizin sonuçlarını da almaya başladığımız 2016 yılı Yapı Kredi açısından bir anlamda hasat zamanıydı. Yılın tamamında nakdi ve gayrinakdi kredilerimiz yüzde 17 artışla yaklaşık 245 milyar liraya ulaştı. 2016 sonunda 157.1 milyar TL olarak gerçekleşen mevduatımızda ise yüzde 21’lik bir büyüme kaydettik. Türkiye’nin dijital bankası olarak, Türkiye’de mobil bankacılıkta bir devrim gerçekleştirdik. Göz tarama teknolojisini mobil uygulamamıza taşıdık. Müşterilerimize Göz-ID ile tanıştırdık” diye konuştu.

'5.6 milyar doları ekonomimize aktardık'

Türkiye’nin kalkınması için kritik öneme sahip projeleri desteklemeyi sürdürdüklerini de ifade edenAçıkalın; “2016 yılında Gebze İzmir Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galataport ve Avrasya Tüneli gibi Türkiye’nin önemli projelerine yüksek montanlı finansman sağladık. Yılın tamamında proje finansmanı kredilerimiz yüzde 13 artışla 11.7 milyar dolar’a yükseldi. Öte yandan Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine de büyük önem verdik. Bu doğrultuda da 2016 yılında çeşitli finansal araçlar vasıtasıyla sağlanan 5.6 milyar dolarlık kaynağı ülke ekonomimize aktardık” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir