Yeni hafta sakin başladı

Piyasalar TCMB'nin yarın gerçekleştireceği PPK toplantısına odaklanmış durumda.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtiçi piyasaya yeni haftaya yatay görünümle başladı. Yılsonu nedeniyle işlem hacimlerinin giderek azaldığı piyasalarda faiz sakin seyir izlerken, kur hafif gevşek açıldı. İMKB'de geçtiğimiz hafta rekorların geliştirildiği ve genel olarak pozitif havanın korunduğu bir hafta geride bırakılırken, yeni hafta 89 puan artışla 76.382 seviyesinden başladı.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,7790 liradan, euro 2,3400 liradan haftaya başladı.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yatay bir açılış yaparak yüzde 5,74 seviyesinden başladı.
 
Yurtiçinde bugün saat 1000'da Ağustos-Ekim dönemi ve Kasım ayı tüketici güven endeksi açıklanacak. Yurtdışında ise saat 15:30'da ABD NY Fed imalat endeksi açıklanacak.

Yurtiçi piyasada TCMB'nin yarın gerçekleştireceği PPK toplantısına odaklanmış durumda.

Merkez Bankası'nın Aralık ayında yavaşlayan ekonomik aktiviteyi desteklemek ve TL'nin aşırı değerlenmesini önlemek için politika faizinde ve faiz koridorunun alt bandında ölçülü bir indirim yapması beklenirken, TCMB'nin faiz koridorunun üst bandında da indirim yapabileceği öngörülüyor ancak bu beklenti genele yayılmış değil.

Dış piyasalarda ise Japonya'da genel seçimleri Liberal Demokrat Parti'nin büyük bir çoğunlukla kazanması başta Japonya olmak üzere Asya hisse senedi piyasalarını pozitif yönde etkiledi. ABD'de mali uçurum ile ilgili olumlu bazı haberler nedeniyle Amerikan vadelileri artıda işlem görüyor. Avrupa piyasalarının da güne hafif çaplı artışlarla başlaması bekleniyor.