Yurtiçi piyasa rekor tazeliyor

Borsa İstanbul 89.000 zirvesinde yer alırken, gösterge faiz yüzde 4.99’a indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tarihi rekor seviyelerine ulaşan Borsada haftanın son işlem günü de yükselişin devamıyla başladı. Borsa İstanbul açılışını 301 puanlık yükselişle tarihinde gördüğü en yüksek seviye olan 88.971,23 puandan yaptı. BIST 100, günün ilk dakikalarında 89.100 zirvesini test etti.

Analistler, bugün yurt içinde TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verileri, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.

BIST 100 endeksinde dolar bazlı tarihi zirvesinin denk geldiği 91.200 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini ifade eden analistler 87.500 seviyesinin ise destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.

Gösterge tahvilde bileşik faiz küresel faizlerdeki düşüş trendi, TCMB'nin kısa vadeli faizlerde yeni indirime gidebileceği ve kredi notunda artış beklentileriyle yeni tarihi düşük seviye olan yüzde 4.99'u gördü.

Uzmanlar, TL cinsi verim eğrisinin genelinde faizlerde düşüş görüldüğüne, düşüşlerin kısa vadede daha belirgin olduğuna dikkat çekerken gösterge faizin kısa sürede yüzde 5 seviyesini de aşağı yönde test etmesini bekliyorlardı.  

Bazı analistler ise TCMB'nin faiz indirimlere devam etmesi halinde kısa sürede olmasa bile gösterge faizde yüzde 4.50'li seviyelerin mümkün olduğunu ancak bu seviyelerde kalıcı olmak için henüz erken olduğunu da belirtiyorlar.