Yurtiçi piyasa zayıf görünümle açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurt içi piyasada TCMB kararlarının etkisi devam ederken, yurtdışında mali uçurum belirsizliği nedeniyle zayıf görünüm hakim.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, ABD'deki mali uçurum konusuyla ilgili olarak Obama yönetimine karşı ortaya koyduğu "B Planı"nı kendi partisinin çoğunlukta olduğu mecliste oylamaya koyamadı. Mali uçurum konusuna şimdilik çözüm bulamayan ABD Meclisi 27 Aralık'a kadar tatile girdi. Piyasalar 27 Aralık ve sonrasındaki gelişmeleri dikkatle izleyecek.

Yurtiçinde ise tahvil-bono piyasası yıl sonu olması nedeniyle düşük hacimle seyrederken, PPK kararlarından sonra gelen kar satışlarının etkisiyle gösterge tahvilin bileşik faizi dün yüzde 6'yı aşarak yüzde 6,01'e ulaşmıştı. Gösterge faiz yeni güne ise yüzde 6.04 bileşik seviyesinden başladı.

İMKB'de bankacılık hisselerinde satışların devam ettiği gözlenirken, bugünkü açılış 347 puan düşüşle 76.467 puandan gerçekleşti. Endekste desteklerin 76,750 ve 76,250 seviyesinde, direncin ise 77,800 civarında bulunduğu belirtiliyor.

Bugün ayrıca, işlemlerin başladığı tek hisseye dayalı vadeli ve opsiyon işlemleri de izlenecek.   

Döviz piyasasında ise bankalararası piyasada dolar en iyi alış/satış 1.7900 - 1.7925 TL seviyesinde.