Yurtiçinde gözler OVP'de

Orta Vadeli Program'da açıklanacak enflasyon hedefleri TCMB'nin önümüzdeki dönem politikalarında yön verici olması nedeniyle yakından izlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtiçi piyasalarda bugün Türkiye'nin 2013-2015 makroekonomik hedeflerini kapsayacak olan Orta Vadeli Program (OVP) takip edilecek. OVP'de açıklanacak enflasyon hedefleri TCMB'nin önümüzdeki dönem politikalarında yön verici olması nedeniyle yakından izlenecek. Bununla birlikte bütçeye yönelik varsayımlar da yeni zam gelip gelmeyeceği sinyalini verecek.

Politik tarafta ise Suriye gerginliği henüz tam olarak giderilmiş değil. Bölgeden gelecek haberler ve Türkiye'nin tavrı yakından izleniyor.

Global piyasalara baktığımızda risk iştahındaki oynaklık devam ediyor. Avrupa Maliye Bakanları toplantısından dün akşam saatlerinde gelen açıklamalarda Yunanistan'ın yaptığı reformlardan ve düzenlemelerden övgüyle bahsedilmesi, Yunanistan'a yapılacak yardım konusunda iyimserliği artırırken, Avrupa İstikrar Mekanizması'nın (ESM) resmen devreye alınacağı açıklamaları ile euro/dolar paritesi uluslararası piyasada 1,2990'a kadar yükseldi.

Bu sabah Euro/Dolar 1.2980 düzeyinde yer alıyor. Dün Güney Afrika randındaki bozulma TL'ye de yansımış, kır 1.81 seviyelerine yükselmişti. Rand bu sabah daha sakin seyir izlerken, Dolar/TL 1.8080/1.8100 TL seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil-bonoda ise dün spot kapanışta son işlemlerde yüzde 7.68 seviyesinde olan ve Salı valörlü işlem geçmeyen gösterge tahvil, bu sabah bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 7.68/7.65 seviyesindeydi.

İMKB ise güne 263 puan yükselerek 67.698 puandan başladı.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir