Ziraat'ten 750 milyon dolarlık tahvil ihracı

Kaynak yönetim stratejisi kapsamında reel sektörün finansmanı amacıyla 750 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası, 5 yıl vadeli tahvil ihracı ile uluslararası piyasalardan 750 milyon dolar borçlandı.

Bankadan yapılan açıklamada, kaynak yönetim stratejisi kapsamında reel sektörün finansmanı amacıyla 750 milyon dolar tutarında ve 5 yıl vadeli tahvil ihracının gerçekleştirildiği kaydedildi.

Söz konusu tahvil ihracının yüzde 4,341 getiri ve yüzde 4,25 kupon oranıyla 6 ayda bir kupon ödemeli olarak gerçekleştirildiği ve işlemin son dönemdeki Türk bankaları tarafından yapılan ihraçlar içerisinde en düşük orandan borçlanma olduğu belirtildi.  

Açıklamada, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan, Citibank, HSBC ve Deutsche Bank'ın düzenleyici bankalar olarak yer aldığı işlemde, ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa olmak üzere çok sayıda yatırımcıdan, ihraç tutarının 5 katı talep geldiği, bu yüksek talebin bankanın uluslararası kredibilitesinin bir göstergesi olduğu kaydedildi.

Bankanın kaynak yapısını çeşitlendirme ve uzun vadeli uygun maliyetli kaynaklara erişme stratejileri çerçevesinde yurt dışı sermaye piyasalarından ve uluslararası kuruluşlardan kaynak teminine devam edileceği ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir