''Akbank Sizin İçin Buluşmaları'' Hatay'da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
HATAY - Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği ''Akbank Sizin İçin Buluşmaları''nın 2013 yılındaki ikinci toplantısını Hatay'da gerçekleştirdi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığını ifade eden Binbaşgil, dünyanın 18'inci, Avrupa'nın ise 8'inci büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğini kaydetti.
Binbaşgil, Türkiye'nin 2023 yılı hedefine daha hızlı ulaşabilmesi için illerin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırılması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'nin ihracattaki ilk 10 ilinden biri olan Hatay'a ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Binbaşgil, şöyle konuştu:
''Hatay, demir-çelik sektöründe kapasite açısından ülkemizde 1'inci sırada. Türkiye'de üretilen otomotiv ve yan sanayi filtrelerinin yaklaşık yüzde 65'i Hatay'da üretiliyor. Ülkemizin yaş meyve sebze ihracatının üçte birini de ilimiz karşılıyor. Hatay'ın gelecekte Türkiye'nin rüzgar enerjisi merkezlerinden biri olması bekleniyor. Organize sanayi bölgelerine ve küçük sanayi sitelerine sahip il, bölgesinin istihdamına ciddi katkı da sağlıyor. İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız.''
Hatay'da, topladıkları mevduatın 3 katından fazla kredi verdiklerini dile getiren Binbaşgil, 2012 yıl sonu itibariyle kredi tutarının yaklaşık 1.6 milyar liraya ulaştığını ifade etti.
Binbaşgil, ayrıca ilde 150 binin üzerinde müşteriye sahip olduklarını, kredi kartlarında yüzde 22'nin üstünde pazar paylarıyla ilk sırada olduklarını belirtti.
Toplantıya Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ve Güney Doğu Anadolu Bölge Müdürü Beyhan Demir katıldı.