''Kara kıtayı'' yeşertmek için kollar sıvandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA  - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afrika'da çölleşme ve erozyonla mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. İlk ayağı ''Türk-Nijer Dostluk Ormanı'' pilot projesi olan çalışmalar kapsamında, uluslararası kuruluşların da desteğiyle Senegal'de çalıştay düzenlenecek.
 
TİKA yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin başlattığı Afrika açılımı sonrasında TİKA'nın bölgede çalışmaları devam ediyor.
Afrika'daki çölleşme ve erozyonla mücadele konusunda TİKA tarafından Nijer'de uygulanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ''Türkiye-Nijer Dostluk Ormanı'' pilot projesinin ardından kurum çalışmalarını Senegal'de devam ettiriyor. Uluslararası kuruluşların desteğiyle TİKA, 24-28 Şubat tarihleri arasında Senegal'de ''Kurak Alanlarda Küresel Değişmelere Dayanıklı Peyzajların Oluşturulması'' başlığı altında çalıştay düzenleyecek.
Çalıştaya TİKA'nın yanı sıra Senegal Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı, Senegal Su, Orman, Avcılık ve Toprak Koruma Genel Müdürlüğü, Büyük Yeşil Duvar Kurumu Senegal Ulusal Ajansı, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afrika Birliği Komisyonu (AUC), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü de (FAO) destek veriyor.
Türkiye'den Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda, kurak alanların yeşillendirilmesi konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımı için bir platform oluşturulması ve kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.
 
Afrika'da TİKA
TİKA, 2005 yılında Afrika açılımı ile adım attığı kıtada, ilk ofisini Etiyopya'da açtı. Afrika'da 30'a yakın ülkede değişik sektörlerde projeler gerçekleştiren TİKA'nın Senegal, Kenya, Mısır, Tunus, Sudan, Etiyopya ve Somali'de ofisleri bulunuyor.